Vuxna kan man lita på

Idag såg jag en länk på Facebook, bara rubriken fick mig att haja till och först hade jag inte tänkt att gå in och läsa men gjorde det bara för att se hur seriöst detta faktiskt var. Just denna artikel verkade vara satir av vårt samhällsklimat men den är lite för nära verkligheten för att alla ska förstå.

Jag tänker inte länka här eftersom det är ett typiskt klickbete. Artikeln handlar om en flicka som är 13 år och som har önskat sig en iPhone 6 i nyskick i julklapp men fick en begagnad iPhone 5. Bilden som ska dra in folk är på en flicka i tårar och anledningen till dessa. Artikeln beskriver hur föräldrarna blev skamsna över att ha gjort ett så stort fel och sprang så klart direkt ut i julhandeln och köpte en iPhone 6 och gav henne dessutom 5000 kronor i handen som plåster på såren, men skadan var ju redan skedd och julen blev inte alls så härlig som de hoppats.

Satiren riktar sig så klart strålkastarna mot vårt materialistiska samhälle där det inte längre är tanken som räknas utan prislappen på presenten. Där barnen curlas mer och mer och allt oftare saknar vanligt hederligt hyfs. Men det som jag reagerar mest på är oss vuxna, vi som ska vara förståndiga och hjälpa våra barn att växa upp i en trygg miljö. Att hitta äkta artiklar som handlar om barn som beter sig rejält bortskämt och oförskämt är inte ovanligt och en svans av näthat är något som alltid följer. Till denna fejkade artikeln lät de inte vänta på sig utan vuxna människor skrek ut att det var en bortskämd ungdjävul med mera. När man lägger upp bilder, filmer och historier på sina barn när de har en dålig dag, får ett raseriutbrott och säger icke väl valda ord så måste man tänka på att utsätter sina barn för onödiga risker. Bilder sprids, de försvinner aldrig och historier förvrids och hatet ökar.

För är det något vi kan lita på så är det vuxna människors vilja att näthata främmande människor, inte minst barn.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.