Vem ska jag skriva om?

Litterära konsulter har en kul juli-utmaning den här sommaren som man kan följa inne på Instagram.

Jag hade tänkt haka på direkt men känner att det är ganska svårt. Förr var det inga problem, jag slet med Alvhildatrilogin i fem år och jag kunde alltid utgå från någon av de karaktärerna i en sådan här utmaning. Idag är det inte lika lätt. Jag har lämnat Alvhilda och behöver gå vidare i mitt liv. Jag har funderat på om jag ska utgå ifrån Janis, en tuff och hård tjej  man får följa i min barnbok Drakmysteriet i Ekalmia. Kanske att jag skulle utgå ifrån Nora, en redig tjej som också har en av de större rollerna i samma bok. Men den är ju också färdig, till viss del. Jag håller på att göra den till e-bok så egentligen jobbar jag fortfarande med den, men jag är inte så inspirerad av att utgå ifrån dem. Jag funderar istället på om jag ska utgå ifrån någon av de karaktärer som finns i böckerna jag funderar på att skriva, där jag behöver jobba fram mina karaktärer. Tyvärr känner jag ju inte dem så väl att det kommer till mig naturligt. Och det kanske är just där jag faktiskt ska jobba, med att lära känna dem. Frågan är då vilken karaktär jag ska bearbeta, ska det vara Karin/Sabina ur min bok om den mobbade tjejen som dör och återkommer i sin mobbares kropp? Eller ska jag utgå ifrån min huvudkaraktär från den alternativa nutiden där genus, könsmaktsordning och sexualnorm är helt omkullkastat? Eller ska jag utgå ifrån boken som handlar om efter katastrofen där en typisk dystopi beskrivs som en utopi? Eller ska jag utgå ifrån nästa barnbok som har skräck som tema?

Vad tycker du att jag ska välja?
Gör du själv utmaningen?
Varför skriver jag inte historierna istället för att fundera över dem?
Om jag ska skriva någon av dem, vilken är du mest sugen på att läsa?