Västkusten

Nu är semestern slut om bara några dagar. Det har varit en av de bästa jag haft på många år, kanske för att den varit så välbehövlig eller för att vi haft en vakande gud över oss –  Ragnvald eller Alvhilda kanske. Eftersom en bild säger mer än tusen ord, och för att jag faktiskt kan skriva minst så långt om den här sommaren, låter jag er få smaka på den genom bilderna:

DSC_0053

Utsikten från Fjärås bräckas naturrum. Det fanns mycket natur men inga Pokémon

DSC_0162

Döda fallet utanför Falkenberg. Barnen lekte oroväckande mycket bergsklättrare.

DSC_0148

Döda fallet, den stora byggnaden i bakgrunden är den gamla dammen. Mycket stort och mäktigt, men det framgår inte riktigt på bilden.

DSC_0154

Helt fantastiska formationer som vattnet åstadkommit under århundraden. Inget av detta är människogjort utan är resultatet av stenar som slipat berget i vattenströmmarna.

Namnlöst-3

Sonen fick prova moppe för första gången (moderns stolthet var stor, det var precis där jag själv huliganade runt på min kompakt), han blev inte övertalad men båda barnen har skrivit upp airboard på julklappslistan.

DSC_0104

Namnlöst-4

Vi badade massor och trots att vi var på västkusten höll vi mest till vid sjöarna. Ingen i familjen har blivit speciellt lockade av saltstänket.

äskhults

På Äskhults by gjorde vi trollpåsar. Det var små tygpåsar som vi fyllde med örter som troll ska uppfatta som frånstötande. Alla i familjen tyckte att de doftade jättegott, utom dottern som tyckte den luktade otäckt och illamående. vi drog lite slutsatser som förklarade en hel del.

Namnlöst

Vi hann hänga med underbara släktingar och njuta av hembakat på en lyxig segelbåt.

Namnlöst-7

Dottern fick rida för första gången och enligt hennes eget betyg slog det hela Lisebergsbesöket.

DSC_0081

Gårdsägarna sörjde hennes allergier, hon skulle göra sig som bonde. Större djurkärlek får man leta efter.

DSC_0089

Vi sköt på Lisebergsbesöket så långt som möjligt eftersom vi ville ha en regnig dag då så få folk som möjligt skulle ta sig dit. Vi fick dock ingen regnig dag, trots att SMHI påstått att vi bara skulle haft regn, så vi fick trängas. Jag hann ändå med att åka Kållorado två gånger, Flumride en gång och Lisebergsbanan två gånger. Snurrsnurr höll jag mig ifrån, men genomblöt blev jag tre gånger.

Namnlöst-1

Det var mycket snurr den dagen och med tanke på att jag hade feber och rejält genomförkyld snurrade det även för mig trots att jag höll mig ifrån de värsta karusellerna. Det avslutade, i fredags, vår resa och först igår kände jag mig pigg nog för äventyr igen.

DSC_0029

Men även om sjöar är skönast att bada i, är kusten ändå vackrast.

DSC_0074

Natt som dag.

Posted in personligt, Uncategorized.

5 Comments

  • Tack. Jag har tagit massor av bilder i samhället som jag tänkte ha att utgå ifrån när jag skriver miljöbeskrivningar i mitt nästa projekt. Några av dem kanske åker upp också, härliga kuststäder.

   Jag börjar nytt jobb på måndag så därför känner jag mig också lite blandad. Nog vill man vara fortsatt ledig men det blir spännande 🙂 varför är det dubbelt för dig?

 1. Dubbla känslor pga att jag gillar att vardagen har sin struktur och en vet liksom vad som händer. På samma gång är det himla skönt att ”’äga” sin egen tid och göra lite vad en vill när andan faller på.

  Hey, har jag sagt att jag ska plugga skrivpedagogutbildningen förresten? Inspirerad tack vare dig 🙂

  • Stort grattis, så fantastiskt roligt. Du har ett härligt år framför dig med massa roliga och lärorika övningar och textarbeten. Så kul att jag inspirerat 🙂
   Jag började som sagt nytt jobb den här veckan och de har satt in mig på en svenskalektion med ettan och tvåan just med tanke på mitt skrivpedagogiska och dramapedagogiska arbete. Det ska bli så spännande och roligt att få jobba med i praktiken eftersom jag inte riktigt hunnit det ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.