Release/Bokfest

Igår hade jag min release men jag började kalla den för bokfest istället för det var mer det det var. Boken releasades redan i september men den hade inte blivit firad, därför började jag kalla kvällen för bokfest istället. Det var en mycket trevlig fest med många härliga vänner närvarande. Jag var som vanligt sen och fick hjälp av några kollegor att få till dukning och belysning. Inte långt efter utsatt tid började minglet.

Jag hade gjort snittar hela dagen, vilket var en av anledningarna till att jag var så sen. Det var en vegetarisk, en med parmaskinka och en med kräftstjärtar, de var alla populära och vinet vi köpt in gick nästa åt. Jag hade ställt upp böcker så att man kunde tjuvkika lite och jag gav minglet nästan en timme för att alla skulle hinna komma och få i sig lite gott.

Jag berättade lite om böckerna och framförallt den sista boken. Upplägget jag gjort var att börja prata om hur jag började skriva och sedan läsa lite ur första boken. Sedan berättade jag om hur jag jobbat med att skriva omlott och så läste jag samma scen ur andra boken. Jag fortsatte prata om research och läste sedan tredje delen. Jag avslutade med att prata om hur det varit att ha testläsare och att bli granskad sedan la jag över ordet till en av mina testläsare. Det kom många intressanta och bra frågor under tiden jag pratade, vilket jag tyckte gjorde samtalet mer levande och det kändes roligt att stå och prata och berätta, när det var ett uppenbart intresse. När vi var klara gjorde alla närvarande mig en stor tjänst, något som kommer kunna ses senare. Allt jag kan säga är att jag hade verkligen bjudit in en välorganiserad grupp människor.

Efter att jag läst och folk fått köpa böcker så satte festen igång. Vi drog på musik, en del åttiotalsmusik vilket spårade ur i hård electro under kvällen. Många satt länge och pratade om böcker, genusanalyser, bechdeltestet och vikten i att kolla av närvaro av minoriteter i böcker. Vi pratade om skrivande och olika skrivprojekt. Vi kom hem efter tolv, och då var lokalen tömt och städad så söndagen har bara gått till att ta det lugnt.

 

Tack alla som var med och gjorde min bokfest till den fantastiska tillställning som den var.

Posted in Uncategorized.

4 Comments

  1. Kul att hela serien är klar nu – vilket jobb du gjort! Nu ska jag fortsätta läsa… Kan man boka del 3 hos dig?
    Härligt med fest, du och övernattning är värda att firas jättemycket ???
    Kina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.