Ord om Alvhilda

I går hittade jag två texter om Alvhilda på nätet. Den ena visste jag eftersom jag redan erbjudit en bok till en liten tävling i samband med hennes recension efter att hon skvallrat om att den skulle vara positiv. Den andra hittade jag när jag sökte på olika bokbloggare som jag varit i kontakt med i våras. När jag själv googlar på böckerna dyker det inte upp, därför missar jag ofta recensionerna. Men när man får två positiva omdömen samma dag lyfts författarsjälen en aning.

alvhilda framsidaBokhuset skrev om Alvhilda – Uppvaknandet bland annat dessa fina rader:
”Känslor känslor känslor. Lust, åtrå och erotik i mängder, mixat med gammal folktro och sagoväsen. Inte för att jag har något emot känslor och åtrå, men så här stora mängder av erotik fungerar inte alltid så bra i böcker. I den här fungerar det.
Hade Allie varit bara en liten aning mjukare så hade det troligen blivit platt fall, men författarens förmåga att ge henne nästan psykopatiska drag gör kombinationen oemotståndlig.”
”Det blir som en studie i en psykopats psyke och vad som händer om allt det ställs på ända. Språket känns också genomtänkt och insiktsfullt med nyanser som ger ett bra driv i läsningen.”
Jag kan inte se några betyg satta men orden i sig är värmande och det är skönt när läsare ser det där jag jobbat med, det psykologiska. Nu är jag nyfiken på vad hon tycker om andra boken.

 

 

Lidandet framDen har Livet enligt Jenny skrivit om, även den i positiva ordalag:
”Det här är Stephens berättelse, han som sedan barnsben varit förälskad i och besatt av Allie. Som jagas av odjuret inom sig som törstar efter blod. En dag bestämmer han sig för att göra slut på allt men hindras i sista stund av Henri, en man som bär på många hemligheter. Men frågan är om Stephen har räddats till något bättre eller till något ofattbart hemskt.”
”jag tyckte han var tvärjobbig i de första boken ”Alvhilda – Uppvaknandet”. Väldigt mycket ack-ve-mig-som-inte-får-flickan-jag-vill-ha-som-jag-vill-ha-henne-jag-som-offrar-allt-för-henne. Men nu när jag får lära känna honom, ta dl av hans tankar och känslor, så känner jag att det kanske är lite synd om honom trots allt. Jag får en annan förståelse för honom och är med på varför han säger och gör vissa saker. Där han i Allies ögon bara var jobbig och desperat är han i sin egen berättelse trofast och självuppoffrande. Jag vill inte möta honom i en mörk gränd, men…”
”Jag fastnade snabbt i berättelsen och kände det där drivet att bara läsa lite till. Så pass att jag läste ut den på bara lite mer än en dag.”
Jenny gav boken 4/5.

Och den där tävlingen som hon har, den kan ni läsa mer om i hennes blogg. Eftersom man kan vinna den andra boken i trilogin i hennes tävling har jag under samma vecka erbjudandet att man kan köpa första boken rabatterat genom hennes blogg, för den som är intresserad. ( Rabatterat är 100 kronor för första boken, ordinarie pris är 120)

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.