Önskningar och löften

Nu är julen slut och vi ser fram emot nyåret. Min jul har varit snudd på perfekt. Huset hann komma i ordning efter ommöbleringen vi gjorde för några veckor sedan. Julgranen hann bli klädd och skinkan blev griljerad dagen före dopparedagen, enligt tradition. Mina föräldrar kom dagen före julafton och jag och dottern hann få ihop pepparkakshuset som det varit lite si och så med när det gäller planerna under december. Degen var inköpt i tid men det var svårt att komma överens om vad vi skulle bygga. Vi bestämde oss till slut för att göra ett gäng småhus för tomtarna, men jag ville hellre göra ett höghus så jag fick det. Det blev en söt liten by. 

Vi hann tyvärr inte göra några julklappsrim under dagen före julafton men vi hann knåpa ihop några precis innan jullunchen. Jag blev riktigt nöjd med flera av rimmen, till dottern som önskat sig en gitarr rimmade jag på att hon knappt sjunger alls men att hon med detta kan hålla annan hals. Maken som fick ett par hörlurar till sin mobil rimmade jag på att han ingen lurar när han på bussen gubbsurar. Jag själv fick både roliga och bra saker, saker jag önskat mig.

När vi tittade på Doctor Who, Tennanteran, saknade jag flera avsnitt. Det hade maken tagit fasta på och köpt mig boxen med specialavsnitt tillsammans med en fin plansch av Karen Gillians karaktär ur Doctor who som maken rimmade på att jag ju inte gillar Damm om sanningen ska fram men att det finns undantag med hänvisning till att att karaktären heter Amy Pond i serien.  Jag fick dessutom Toothless … nej, förlåt, fel film, Dustin från Stranger things och tillsammans med maken fick jag en mugg som dottern själv gjort motivet till som föreställer hela familjen. Vi fick även näst sista säsongen av Game och thrones och Oceans 8.

Det är mycket saker man kan önska sig, världsliga saker eller stora saker som världsfred och att klimatfrågan ska lösa sig. Men när jag satt innan jul kom jag fram till några önskningar jag har inför det nya året tillsammans med några löften att avge vid årsskiftet.
Jag önskar mig: bättre självförtroende och större mod att våga ta plats och lita på min kompetens.
Jag lovar mig själv: att strukturera, planera och faktiskt satsa på min verksamhet. Att vara aktiv i de sociala medierna, att stå på mig och göra mig ett namn som folk känner till.

Jag börjar med att annonsera om den skrivkurs jag kommer hålla i samarbete med ABF nu i vår. Den kommer att börja torsdagen den 28/2 klockan 18:00 – 20:30 i ABF:s lokaler här i Örebro. Du kan läsa mer om den här.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.