Möten

Hej igen. Åter dags att tänja på skrivmusklerna. Idag vill jag att vi jobbar med möten. Vi har gjort det förut men eftersom historier är fyllda av möten, om ingen möts blir det ofta ganska tråkiga böcker. Jag vill att du, precis som förra veckan, skriver en lista, fast den här gången ska det vara dubbelt så många listor, alltså två. Den här gången ska det inte vara läskiga ord utan istället motsatsord. Alltså två listor där orden står mot varandra. Vacker – ful. Arg – tillfreds. Ledsen – glad, Lång – kort mm. Skriv femton motsatsord, alltså trettio ord sammanlagt. Gör sedan två personporträtt där den ena beskrivs av en lista och den andra av den andra listan. Alltså, den ena personen är till exempel lång, tjock, glad, ful och den andra är kort, smal, ledsen och vacker.

När du är klar med det vill jag att personerna ska mötas. Kommer de överens eller gör deras motsatser att de blir ovänner. Sätt dem i en fiktiv situation och låt dem tala med varandra och se var de hamnar.

Jag skulle självklart tycka att det vore jätteroligt om du vill dela med dig av vad du tycker om skrivövningen. Om du inte vill dela med dig av ditt eget skrivande kan du bara säga något kort om vad du tyckte här nedanför i kommentarerna. Om du vill får du gärna länka till din blogg om du skrivit där och om du inte har någon blogg men ändå vill dela med dig är du välkommen att kopiera in din text här nedanför.

Lycka till

Posted in Skrivövning, skrivpedagogik, skrivtips and tagged .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.