Möte

Nu är det tisdag igen och dags för dig att skriva lite. Idag tänker jag att du ska kasta dig in i redan existerande världar. Fanfiction är när man skriver nya historier med filmkaraktärer eller bokkaraktärer i den miljön som de redan lever i. Kanske att man vill utforska en bi-karaktärs liv. Crossover är när man tar två olika historier och skriver en historia där dessa på något sätt interagerar med varandra. Kanske att en karaktär från en historia hamnar i en annan. Ungefär som om Emil i Lönneberga skulle träffa på the Evengers. Skulle kanske Ironman råka hamna på Emils gård efter ett fel i maskineriet. Vad skulle de prata om? Kanske Ironman skulle ge Emil lite tips på fler bus, kanske Ironman råkar landa precis när Emils pappa har sitt raseriutbrott och hjälper Emil.

Jag vill att du utforskar möjligheterna i crossover-fiction. Låt huvudkaraktären i den bok du läser precis nu, eller som du precis läst, möta huvudkaraktären ur den film eller serie du precis sett. Välj själv vilken av världarna som passar bäst för dem att mötas i. Hur skulle mötet se ut? Vad har de gemensamt, skulle de bli ovänner eller komma överens? Skulle de uträtta storverk?

Posted in Skrivövning, skrivpedagogik.

2 Comments

    • Jättekul att få läsa din text. Jag kommenterade inne i bloggen men vet inte om det kommer upp. Min förra kommentar på förra veckans skrivövning hade inte kommit med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.