Mitt skrivande

Jag hade en mycket bra planering inför sommaren som jag skrev ner i våras. Jag skulle ha tre manus klara för genomläsning av lektör nu i höst, oktoberish, men så fick jag ju corona som verkligen ändrat det mesta i mina tankebanor. Jag var utbränd för flera år sedan och corona har ungefär samma effekt på min hjärna. Jag har varit trött, håglös, hjärnan har inte riktigt funkat som den borde och jag har glömt saker hela tiden. Du vet den där känslan där du går in i ett rum och i samma sekund som du kommer dit så glömmer du bort varför du är där. Så är det hela tiden, inte bara när jag går till ett rum, när jag byter fokus så är det gamla borta. Det kan räcka med att jag stänger kalendern eller öppnar kalendern så kommer jag inte ihåg vad jag skulle skriva upp eller vad det var för information jag just hämtat därifrån. Namnminne har jag alltid haft svårt för men nu är det så extremt att jag har svårt att lägga till nya namn som jag lärt mig efter att jag haft corona. Det är extremt pinsamt för att inte tala om opraktiskt. Om jag ska berätta något så brukar oftast själva punchlinen försvinna eftersom jag glömmer bort ortsnam, personnamn, sak jag pratat om eller liknande.

Påverkar detta mitt skrivande?

Självklart! Det tar längre tid att skriva eftersom jag måste tänka extra på varje scen, jag måste fundera mer på varje namn och måste föra många fler dokument vid sidan av med information. Det första manuset var klart i god tid, strax efter att jag blev sjuk innan hjärnan börjat spöka till allt. Andra manuset jobbar jag fortfarande på och det tredje har jag bara börjat tänka lite på i högerkanten.

Har jag gett upp?

Inte en chans! Jag ska fixa det här, jag ska bli klar och mina manus ska bli lektörslästa i höst. Kanske lite senare än vad jag tänkt från början, men innan jul ska de vara iväg till lektören!

För att citera Quincy Taggart

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.