Midsommarens viktigaste tillbehör.

Nu är det midsommar och jag har gjort potatissalladen. Det är en rätt som görs på olika sätt och man vet aldrig vad man kan förvänta sig. Jag har tagit över min mammas recept som jag sedan modifierat efter min egen smak. Den är dock lite olika varje gång eftersom jag höftar alla mått, men jag avslutar alltid med att provsmaka.

image

I år gjorde jag på ett kilo potatis som jag skrapade, kokade och skar i tärningar när de kallnat. Jag finhackade två äpplen, två medelstora lökar och nästan två dl smörgåsgurka som jag la i en liten bunke bredvid. Jag hällde på en liter gräddfil, ungefär en dl stark senap, en stor skvätt äppelcidervinäger och några droppar tabasco. Jag rörde ihop hacket med vätskan och smakade av. Här kan man justera innan man häller över potatisen.
Jag har fått många komplimanger för min potatissallad, jag tror det är äpplena som gör det.
Har du någon god potatissallad som du gör varje år? Vad är det som gör din så god?

Posted in Uncategorized.

2 Comments

  1. Alltså – jag gillar inte ens potatissallad i vitt gegg. Vinägrettpotatissallad går bra. MEN! Din potatissallad gillar jag rätt så mycket faktiskt. Det beror nog till 100% på att det är en så bra balans mellan smakerna.

    • Det är som sagt väldigt olika med potatissallad. jag har ätit Vinägrettpotatissallad en gång, var inte riktigt min grej men helt klart ätbart. Men jag har ätit potatissallad med ”vitt gegg” som jag absolut inte velat äta en bit till av. Allt beror på vad man har i och i vilka mängder. Majonnäs är ett big no no, köpe undviker jag så långt det bara går.

      Men till den viktigaste frågan – när kommer du och äter av min potatissallad i sommar då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.