Lucka 16

Här i min skrivadventskalender kommer jag att varva övningar som bara inspirerar och låter er sätta pennan mot pappret med de som hjälper till att hitta en grundstory och sådana som kan hjälpa er framåt i den berättelse ni redan jobbar med.

Olika färger kan påverka oss på olika sätt. Jag kan tänka mig att man skulle reagera olika och kanske ha olika stor portion inspiration beroende på vilken färg man har i rummet. Det är dock lite svårt att måla om era rum i färger som skall passa just den här dagens utmaning eller övning. Vad ni själva skulle kunna göra är dock att prova att sitta i olika rum men olika färgsättningar och skriv för att se skillnaderna. Kanske kan ni ta med den här övningen till de olika rummen.

Utmaningen idag är att skriva om grönt. Ni skall ha grönt med er i tanken när ni skriver, slut ögonen, tänk på grönt och låt fingrarna göra resten. Kanske blir det en osammanhängande gröt av ord eller så blir det ett frö till något spännande. Allt ni har med er är grönt, var landar ni? Får ni ihop en text, en dikt eller ett frö till något, berätta gärna. Vad hände när ni tänkte på grönt och bara skrev?

Posted in Skrivövning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.