Kommentarer

I början med den här bloggen fick jag väldigt lite kommentarer. Sedan kom de i massor. Kanske tjugo om dagen. Visst är det roligt när folk visar intresse för ens inlägg, men när det bara är spam, reklam och skräpinlägg, då dalar ens glädje ganska kraftigt. Samtidigt hade andra visat intresse och jag hade fått några riktiga kommentarer vilket jag ändå gladde mig åt. Jag följde rådet från en vän och skaffade kommentatorshotell eller vad det nu kallas. En annan sajt hade hand om kommentarerna och de kommentarer jag fick på bloggen syntes inte.

Jag såg däremot alla kommentarerna som tillhörde bloggen eftersom de ramlade in i inboxen och de var över 1500 stycken mot slutet. Däremot stannade det helt av i fråga om seriösa kommentarer. Jag blev osäker på om någon alls läste bloggen och när man inte får någon respons tappar man suget att säga något, ibland. Jag har ju fått kommentarer på länken inne i Facebook, men det är, även om det egentligen är samma sak, inte riktigt samma sak.

När jag gjort en helt ovetenskaplig undersökning angående kommenteringen så säger de flesta att om man måste skaffa sig ett nytt konto någonstans för att kommentera eller kommentera med sin Facebook-/eller Googleprofil så struntar man hellre i att kommentera. Det är visste väl jag redan eftersom jag är likadan. Därför tog jag bort kommentarstjänsten och har återgått till bloggens egen kommentarsfält.

Jag började med att radera alla 1500 spamkommentarerna, tog bort kommentarstjänsten och installerade en captcha. Under de tio minuterna hann det ramla in 10 spamkommentarer.  Nu får jag bara kanske fyra om dagen och de försöker jag hinna ta bort. Snart hoppas jag kunna få fler riktiga kommentarer än spam, då kanske det till och med är värt det.

Vill tillägga att det problemet hade jag aldrig på Blogger.

Posted in bloggen, tankar.

3 Comments

  1. Tyckte verkligen om den senaste inlägget om Gainea, mest eftersom författaren har skrivit om en kvinnlig gudinna och hennes skapelse. Vad som gör det intressant är perspektivet och att författaren har säkerligen jobbat på att behålla den genom berättelsen – och att det som testet visar inte syns vid första läsning eller ens andra. Roten till våra inlärda värdering och världssyn ligger djupt och den aha-upplevelse man får är lite slående – jag måste kika på mina egna historier och se hur det ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.