Julen

Nu har jag firat jul på ett helt nytt sätt. Det är första gången jag jobbat på julafton. Det var mycket tråkigt att inte vara hemma på julafton men det betyder inte att jag inte firade ändå, fast på jobbet.

Jag har fått ett nytt jobb sedJul 2015 matan tre månader tillbaka, som behandlingsassistent på ett boende för ensamkommande flyktingbarn, eller tonåringar rättare sagt. Jag har blivit mamma till tio tonårskillar, skulle man kunna säga. Jag är mamma hemma och jag är mamma på jobbet och det var fantastiskt att få vara med och uppleva deras första jul. Såklart blev den inte som en traditionellt svensk sådan, men nog hade vi roligt. Ett julbord bestående av helt andra saker än det traditionella (men jag hann med att äta svenskt julbord med familjen innan jag åkte), arabisk musik i högtalarna och dans runt granen till discomusik, efter att jag lärt dem små grodorna. Jag skrattade största delen av kvällen och kom hem trött men nöjd. Jag fick ingen julklapp där och då, annat än alla varma julkramar som kvällen avslutades med, innan jag åkte hem till mig och min familj. Hemma fick jag ostkaka och julmust innan sänggång vid två.

jul 2015 SuperaturalIdag hade vi julklappsutdelningen här hemma och då fick jag massa roliga saker. Två skivor av mina föräldrar, ett tardissmycke av en väninna, ett gäng pussel, en egengjord companioncube av sonen, en bok som jag specifikt önskat mig, nämligen The Mythology of Supernatural. Jag såg någon som skrev om den inne i ett forum och så klart blev jag nyfiken. Den handlar alltså inte så mycket om själva serien i sig utan om all mytologi som ligger till grund för manuset. Jag har kikat lite i den och jag tror inte jag blir besviken. Snabbkurs i Demonologi, Änglar och Lilith bland annat och insprängt överallt är roliga citat från serien, så klart. Jag tror jag kan hitta mycket inspiration ur boken till egna böcker eller i alla fall noveller inför framtiden.jul 2015 buffy

Sedan fick jag muggar, så klart. Jag hade sagt, innan jul, att vi hade dåligt med Buffymuggar. Vi är ju lite av ett par muggnördar och vi har muggar från alla serier som vi liksom gillar riktigt mycket. Vi kollade lite efter några coola Buffymuggar men det fanns väl inget som vi riktigt gick igång på. Därför har min man gjort slag i saken och tagit fram några egna designs som utgår mer från vad jag uppskattade med serien och vissa är riktigt roliga. Min absoluta favorit är den med Giles som ser trött ut medan han dricker sitt te och så står det Giles, the teenager tolerator, fantastiskt. Maken har erkänt att han inte kommit på den själv men det blir inte mindre roligt för det.

Vad fick du för fantastiskt i jul?

Posted in personligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.