Jobb jobb och jobb

Det här med att livnära sig på sitt författande är få förunnat. Jag har studerat till skrivpedagog för att öka chanserna att kunna livnära mig på skrivande, om inte mitt eget så i alla fall andras. Även det kan vara svårt, speciellt med de a-kasseregler som vi har. Jag kan nämligen inte starta firma medan jag är arbetslös om inte firman kommer gå runt. Om den inte går runt kan jag inte få a-kassa för den tid jag inte har jobb. Därför har jag sökt annat jobb.

Jag studerade till socionom för jag ville arbeta med ungdomar men som de flesta socionomer hamnade jag på socialkontor efter socialkontor. Ofta på kontor med för hög arbetsbelastning, många gånger dåligt klimat i arbetsgruppen på grund av dåligt ledarskap, många sjukskrivningar och folk som ligger på gränsen till sjukskrivning. Dit vill jag aldrig igen. Jag vill verkligen inte jobba som socialsekreterare, jag ville det inte när jag pluggade, jag ville det inte när jag exat och jag sätter ner foten nu. Aldrig mer. Till och  med läkare avråder mig från att ta ett sådant jobb igen.

Jag har haft några rejäla maratonpass framför datorn. Först redigerade jag klart Alvhilda – Uppvaknandet inför tryck sedan redigerade jag Alvhilda – Lidandet inför tryck, sedan skrev jag klart råmanuset under kursen och sedan har jag fram tills i går redigerat Alvhilda – Sökandet inför följetongstryck. Idag hade jag introduktion på ett nytt arbete, som behandlingsassistent för unga tjejer. Jag gick alltså direkt från hårt skrivslit direkt in i behandlingsarbetet. Ingen semester för mig.

Eller så kanske ett sådant här arbete är just det avbrott jag behöver. Jag jobbar utanför mig själv med andra. Mitt fokus har lämnat min självkänsla, mitt skapande och deadlines till att finnas för andra, hitta deras drivkrafter och vara en vuxen förebild. Detta mitt i en idyll. Idag har jag lyft näsan från skärmen. När jag skulle läsa igenom mina papper inför anställningen kunde jag sätta mig var som helst. Jag vandrade då ner över markerna tills jag kom till ån, satte mig i skuggan vid ett förråd och började läsa. Fåglarna kvittrade, vinden lekte lite i trädtopparna och solen blänkte i åns vattenyta. Jag stannade upp i texten, släppte stressen och bara var en stund. Jag landade och tog in omgivningarna, njöt och upplevde en avkoppling jag inte tror jag känt på flera år.

Jag tror att ett jobb som det här kommer vara som en semester för mig. Trots att det kommer innebära det jobb jag siktade på när jag studerade, ett nytt jobb, ett bra jobb – omväxling.

Glad sommar.

 

 

 

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.