Inga halvmesyrer

Jag pratade lite med maken idag om det här med livsmål. Om han uppnått det han ville med livet eller inte. Han sa då att han nog uppnått mer än han tänkt när han var ung. För min del var det inte riktigt likadant. När jag var tonåring skulle jag slå igenom inom skådespelarbranschen, bli en stjärna över hela världen. Jag höll nämligen på med teater i tonåren och gick teater på gymnasiet. Jag ville inte bara ägna mitt liv åt att få chansen att spela teater, jag skulle ha en karriär och bli en av de bästa.

Jag tror att det liksom genomsyrar det mesta i mitt liv.

När jag väl började skriva så var jag aldrig nöjd eftersom alla mina projekt var så episkt stora att jag aldrig orkade ro dem i land. Till slut sa jag till mig själv att jag bara skulle skriva en simpel story, vilket jag gjorde, till en början. Det slutade med en trilogi som behandlar ämnen som gudomlighet, mänsklighet, genus, rasism och allt annat i stort sett. Den är episk på många sätt men den har inte slagit så hårt som jag tycker att den är värd. Alltså har jag inte lyckats.

Trots att jag är utgiven författare med både böcker och noveller är jag inte nöjd. Det sätter nog käppar i mina egna hjul eftersom det hämmar mitt skrivande. Det måste vara episkt och perfekt i första utkastet. Det gör att prestationsångesten tar över och jag skriver inte alls.

Dessutom har min chef gett mig ansvaret att projektleda bokfesten som vi ska ha på jobbet och med tanke på att den då måste bli episk, får jag ganska lite tid över till mitt eget skrivande.

Känner du igen dig i det här och har du hittat någon bra lösning på problemet? Dela gärna med dig med den i så fall. Jag tror vi är många som sitter med prestationsdjävulen på axeln.

Posted in eget skrivande, När jag inte skriver, personligt, planering, tankar.

2 Comments

  1. Jag vill också slå igenom stort, vitt och brett. Om det handlar om bekräftelse eller att jag drömmer stort och hoppas på berömmelse, bli rik eller vad det är vet jag inte. Men nöjd är jag inte. Och ganska avundsjuk på alla som verkar ha så mycket tid att skriva och därigenom också verkar spruta ut bok efter bok.
    Hälsningar gnällkärringen

    • Jag tror det har mycket att göra med bekräftelse. När man skriver lägger man ju ner otroligt mycket tid och jobb på det. Om man då inte alls får någon som helst bekräftelse kanske känslan av att vilja fortsätta krymper.

      Sedan skulle man ju inte klaga om man kunde leva på det också, någon dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.