Gestalta en känsla

Fotograf Sharon McCutcheon

Idag är det tisdag och då är det skrivövning på gång. så klart.

Men, det var ju ingen förra veckan, kanske du säger med en fnysning. Och det har du ju rätt i, det var ingen förra veckan. Det beror på att jag hade en hel del annat att stå i då. Eftersom jag inte fått någon respons på mina skrivövningar utan känner att de ramlar ut i ett tyst eko tänkte jag att det kanske var värt att prioritera annat. Men, om du nu sitter där, ledsen, med en känsla av besvikelse så ber jag om ursäkt men för att det aldrig ska hända igen – lämna ett litet bidrag eller länk till ditt bidrag här bland kommentarerna, så kommer jag inte glömma dig igen.

Nu när vi gått igenom alla känslor som jag känt och som du kan ha känt så går vi över till veckans känsla. Jag skulle nämligen vilja att du beskriver glädje utan att använda ordet glädje eller glad eller synonym för känslan. Du ska alltså beskriva glädjen så som den känns inombords, så som den syns utanpå och så som den kan låta. Jag vill alltså se personen framför mig, känna personens glädje och höra hen.

Skriv i kommentarerna eller lämna en länk till din blogg eller var du har skrivit.

Lycka till!

Posted in Skrivövning, skrivpedagogik.

4 Comments

 1. Det bubblar i systemet, sockerdricks känsla. Det kommer från magen och sprider ett ljud genom hals och mun. Ljudet är fullt av fniss, stön, vrål i en salig bladning! Du vrider kroppen och tjuter ut alltihopa! Tårarna kanske sprutar också! Efteråt är kroppen lycklig och du mår så bra.

 2. Något inom mig gror
  Växer i en rasande fart, likt en lavin som galet och vilt rusar ned ifrån sin bergsvägg.
  Det går inte tämja detta växande, inte ens lugna det för en liten stund.
  Det vill upp och det vill ut, i en hastighet som får min andning en kort stund att sluta existera.
  Syrebristen tillsammans med den tryckande kännslan skapar ett gungfly i mitt sinne.
  I en kaskad av konfetti, tivolimusik och sockervadd brister jag ut.
  Jag är så exalterade löjligt lycklig just här och precis nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.