Från jobb till fest – Hur du snabbt förvandlar din outfit

Vi har alla varit där. Klockan slår halv fem, du har en fest eller evenemang att gå till direkt efter jobbet, men du har absolut ingen tid att gå hem och byta. Lyckligtvis finns det många sätt att snabbt förvandla dina outfits från jobb till fest.

Arbetsklädsel som festkläder

En outfit som lätt kan anpassas från arbetsplatsen till en fest är ett måste. Basdelar som svarta byxor, kavajer och kjolar kan enkelt anpassas till en mer festlig stil med bara några enkla förändringar. En svart byxa kan bli mer festlig med en glittrig topp och högklackade skor, medan en kjol lätt kan stylas med en snygg blus och en klacksko. Ett annat viktigt att komma ihåg, när du väljer ditt kläder, är att opta för tyg som inte skrynklar och kan hålla sig fräsch hela dagen.

Smink och hår för kvällen

Ett snabbt sätt att förvandla ditt utseende för en efterarbetsfest är att uppdatera ditt smink och hår. Om du normalt bär minimalt med smink till jobbet, överväg att lägga till en ljus läppfärg eller mer markerade ögon för att skapa en mer dramatisk look. För håret kan du överväga att byta från en stram knut eller en slät hästsvans till lösa krullar eller en chic uppsättning.

Accessorera rätt

Tillbehör kan verkligen ändra utseendet och känslan av din outfit. Ta med dig ett par stora örhängen eller ett skarp armband som du kan lägga till efter jobbet. Sådana detaljer kan ta en enkel kontorsoutfit till nästa nivå. Det samma gäller för skor – byt ut de platta skor du bar på jobbet mot ett par eleganta klackar.

Välja rätt väska

Väskval kan också vara avgörande för att snabbt förvandla en outfit. Det kan vara värt att investera i en snygg arbetsväska som också kan fungera som en väska för kvällen. Om det inte är möjligt, överväga att packa en liten handväska i din större arbetsväska.

Att tänka på

Huvudtricket för att bli mästare på övergångsutfits är att planera i förväg. Tänk igenom ditt schema för dagen och ta med dig de extra bitar du behöver för att ta din outfit från dag till natt. Det kan röra sig om allt från ett par klackskor till ett glittrigt smycke. Men det viktigaste av alla är att du ska känna dig bekväm och självsäker i din outfit, oavsett om det är på jobbet eller på fest. Och med några enkla justeringar kan du enkelt ta din outfit från arbetskläder till kvällskläder. Med lite kreativitet kan du göra din arbetsdag lite roligare och din kväll lite mer elegant.

Vanliga frågor

 • Vad kan jag ha för basplagg som är lämpliga både för jobb och fest?

  Svar: Basplagg som svarta byxor, kjolar och kavajer kan fungera bra för både jobb och fest. Du kan enkelt styla dessa med olika toppar, skor och accessoarer för att passa tillfället.

 • Hur kan jag snabbt uppdatera mitt smink för en fest efter jobbet?

  Svar: Ett snabbt sätt att uppdatera ditt makeup för en fest är att lägga till en ljusare läppfärg och mer definierade ögon. Du kan också fundera på att lägga till highlighter för en extra glöd.

 • Vilka accessoarer kan snabbt förvandla min klädsel från jobb till fest?

  Svar: Tillbehör som stora örhängen, glittrande halsband, skarpa armband eller en snygg hatt kan omedelbart ta din outfit till nästa nivå.

 • Vilken typ av väska ska jag välja som fungerar för både jobb och fest?

  Svar: En snygg arbetsväska som också kan fungera som en väska för kvällen kan vara ett bra val. Om det inte är möjligt, överväga att packa en liten koppling eller kuvertväska i din större arbetsväska.

 • Hur mycket tid ska jag försöka planera för att förvandla min outfit från jobb till fest?

  Svar: Det bästa är att planera lite i förväg. Om du vet att du har en fest direkt efter jobbet, överväg vilka snabba ändringar du kan göra för att förvandla din outfit och packa de nödvändiga tillbehören natten innan. Med lite planering kan du växla mellan jobb och fest i bara några minuter.