Fokus

Jag jobbar på en skola som fritidspedagog men jag är dessutom mitt i processen att starta min egen firma som skrivpedagog och författare. Samtidigt som jag vill göra ett bra jobb på fritids och i skolan så behöver jag lägga fokus på att bygga upp min egen verksamhet men för att må riktigt bra behöver jag även tid att skriva. Därför har jag gått ner i tid så att jag ska kunna ha en dag i veckan att förbereda och jobba med min firma. Första dagen var i fredags och jag skulle inte vilja ge den dagen så höga betyg i fokusväg. Innan jag kunde komma igång och jobba kände jag ett starkt behov av att få undan allt det där stöket som försummats i veckan. Det var jag klar med först vid lunch. En halv dag försvann alltså i hushållsarbete. Sedan hade jag ett givande samtal med en skrivkollega som visade mig en mycket roande film angående mitt städande.

Sedan kom barnen hem och min första arbetsdag var över – förutom att jag senare på kvällen hann redigera om den där novellen jag vill få iväg till Fantastikportalens novelltävling.

Jag märker att jag har svårt för det här med fokus just nu. Förutom att jag ska hitta tiden att göra utskick och promota mig själv som skrivpedagog och få igång uppdrag till hösten så har jag tre böcker utgivna som jag behöver hitta tid att promota. Det ligger ett råmanus i datorn som jag kämpar med från och till, det är ett manus som betyder ganska mycket för mig eftersom det är den enda romanidén som överlevt ända sedan nittiotalet och som jag fått mycket positiv feedback på från olika håll. Mitt allt detta så går Swedish Zombie ut med att de söker zombiemanus till vintern. Självklart har jag en romanidé men jag funderar över om det är värt att satsa på det just nu när jag har så mycket mer. Den romanidén är fortfarande i kuvös och andas inte ens själv än så den kommer vara svår att hinna få tillräckligt färdig för inskick redan i november. Kanske om de kan tänka sig att ta emot råmanus men det lät inte som det när jag lästa om det. Men när jag och min vän bollade min idé i fredags så var han positiv till den, hjälpte mig att bygga på idén och gjorde mig inspirerad att skriva.

Bokhögen som ligger och pockar på min uppmärksamhet påverkar också mitt fokus. Jag vill läsa alla mina vänners böcker och ge dem utlåtande i min blogg. Jag vill komma igång med lite bokanalysprojekt. Dessutom har jag lite manus som jag ska läsa igenom åt vänner och ge konstruktiv kritik på.

Just nu vet jag inte riktigt vilken fot jag ska stå på, det är som om jag försöker jonglera med tio olika tunga och stora bollar utan samtidigt som jag balanserar på ett osäkert underlag.

Är det någon som känner igen sig i min situation och hur har du i så fall löst det på bästa sätt?

Posted in Uncategorized.

2 Comments

  1. Jag tänker också att jag ska försöka lägga en dag per vecka på att starta upp eget någon gång, lite sådär i en inte allt för avlägsen framtid. När jag pluggat har jag lyckats strukturera upp dagarna oftast väldigt exemplariskt och utan den erfarenheten vet jag inte om jag skulle våga testa jobba hemifrån. Men den dagen den sorgen. Följer dig och håller tummarna för dig så länge 🙂
    (Mejlar ang virusproblemet också)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.