Fjortisbröllopsdag

I dag för fjorton år sedan sa jag och maken ja till varandra. Enligt bröllopskalendern skall vi ha firat det med elfenben, passar väl bra med fjortis att bryta lite lagar och vara så där lagom opekå. Men vi valde att åka iväg till Katrinelunds sjökrog utanför Örebro.

wpid-20150728_230357.jpg

Jag klädde mig fint för maken i min nya startreklänning och vi åt så vi trodde magarna skulle spricka. Vi satt i ett rum med panoramafönster ut mot sjön där vi fick påhälsning av en svan. Utomhus ville man inte sitta i sveriges sommarväder, men man fick ändå känslan. Efter maten hade vi tänkt ta en mysig promenad i området men gav upp eftersom vi var för mätta. Med det sagt kan jag säga att maten var helt fantastisk. Vi tog Sjömenyn som framförallt bestod av fiskrätter. Förrätten – toast Skagen, dubbelt så stor mot vad de brukar vara. Huvudrätten var Hjälmargös med någon potatis och rödbetor. Efterrätten fick maken äta upp åt mig för jag hade ingen plats kvar.

wpid-20150728_230634.jpg

När vi åkte till sjökrogen hade gps:en velat att vi skulle ta en annan väg än den som skyltarna påstod. När vi åkte till krogen följde vi skyltningarna för säkerhets skull, men hem tänkte vi vara lite mer äventyrliga. Nästan direkt tyckte den att vi skulle välja en ganska smal grusväg istället för den lite större vägen. Först gick det bra. Det var en mysig skogsväg med fantastisk utsikt. Sedan förvandlades vägen till en av mer gropig skogsstigskaraktär. Vi oroade oss nästan över att fastna i bland men skrattande tog vi oss vidare. Vi åkte och kollade på några av de hus vi kikat på för tretton år sedan, och såg hur stora områden växt fram under åren. Gps:en försökte upprepade gånger lura iväg oss ut i terrängen, men den lyckade aldrig riktigt lika illa som vid första eftersom snälla människor satt upp stora stopp i vägen.

Nästa år hoppas jag att vi kommer kunna åka samma väg med vår jeep som varit på lagning i elva år.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.