Det är skrivarens fel att jag är tjock

Teknik ska bara funka. Jag är kreativ och tycker det är roligt att fippla med olika material till mässor och så, utan att behöva skicka till tryckerier, men då ska det funka. Eftersom jag verkar vara omringad av ett kraftfält som slår ut all teknisk utrustning och får den att göra de mest flippade saker så funkar det inte riktigt så som jag vill alla gånger. Jag har nu suttit och gjort häften av första kapitlen av framtida böcker för att göra reklam inför att de ska komma. Det innebär att jag måste klistra in första kapitlet i ett nytt dokument som jag vänder till liggande och dela in allt i två staplar som jag gör i ordning sidorna på så det blir som boksidor. Sedan måste jag räkna ut i vilken ordning varje sida ska komma för att det ska komma i rätt följd för ett häfte, ni vet, så att varje sida hamnar rätt. Det är ett pussel i sig men jag fixar det, jag vet hur.

So far, so god.

Nu till skrivaren som inte riktigt är med på plan.

Jag går igenom dokumentet flera gånger och kollar så att allt stämmer och trycker sedan på skriv ut. Där får jag upp en liten förlaga så jag ser vad som skrivs ut. Här ser det fortfarande helt rätt ut men när pappren väl kommer ut så har någon teknikdjävul fått för sig att det vore roligt att ändra min 1,5 radinställning till dubbel. Det gör så klart så att all text blir mycket längre och inte får plats på sina ställen och spiller över till nästa sida och sedan stämmer inget i hela häftet. Jag har gått igenom dokumentet flera gånger, gjort om till pdf där ändringen också sker. Jag har gjort om alla sidor till textrutor och då spiller det inte över till någon annan sida, men nog gör den om till dubbelt radavstånd så all text inte får plats på sidan.

När man redan jobbar heltid och bara har kvällarna på sig för att förbereda sig så ska sådant här bara funka. Tiden går redan åt till att skriva, pilla och göra snyggt – skrivaren ska bara lyda order och inte tänka själv – för det gör den väldigt dåligt.

Därför var jag tvungen att att tröstäta i min frustration och trötthet, och det var skrivarens fel.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.