Bokmässan 2016

 

Nu är årets bokmässa till ända och jag bär hem väskorna fulla med böcker samt inspiration. Lyckan över att sista boken i Alvhildatrilogin kommit i tid inledde mässan.

Något annat som var nytt för i år var att man samlat flera fantastikförlag till ett ställe på mässan som de döpt till ”Fantastikgränden”. Jag ville skriva alla men tyvärr var det flera små förlag i genren som var utspridda i mässhallen. Nästa år hoppas jag vi alla kommer ha turen att få bo i gränden. Vi som bodde där märkte en tydlig skillnad från tidigare år eftersom folk hittade oss.

Fantastikintresserade kom till oss, gången fylldes av cosplayare, lajvare och fantastikhungriga människor. Jag träffade Rainbow dash, en kvinna som matchat håret och ögonen i samma vackra röda färg och en kvinna som såg ut att föreställa Modig. Försäljningen slog i vissa fall rekord. Ibland kändes det som om vi var på swecon, ibland på en festival. Jag tog mig inte gärna därifrån, mer än för att hämta te. Vi delade som vanligt många skratt, historier, skämt och kramar. Livet som utställare är inte glamoröst. Det är hårt jobb och framförallt svettigt.

Men kvällarna innebär oftast mingel, middagar, mera mingel och mycket inspirerande samtal. Jag som tänkt ha ett läsår blev inspirerad att börja redigera nästa manus efter pepp från flera håll. Uppenbarligen sitter jag på en morgontevesoffbok värdig Bonniers, och då bör man väl inte sitta för länge på den.

Nu är det dock slut för i år, men jag ser fram emot Andra världar som går av stapeln 15:e oktober. Där ska jag sitta i en panel om feministisk fantasy, genus inom fantastik, det gäller bara att jag kan fylla en hel panel i ämnet.

Men tills dess; vila, läsa och redigera.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.