Årets händelse nummer 1

Äntligen kunde vi ses i skrivandets tecken igen. Förra sommaren blev det ju tyvärr inget, men äntligen, precis innan skolstart, hann vi ha ett läger igen. Jag och Kerstin Önnebo, som driver Skrivarpodden, hade även detta årets läger. Vi fick sex anmälningar och fyra som dök upp. Till skillnad från många scoutläger eller kollon är det här en grupp ungdomar som inte alltid prioriteras i samhället. De där mer lugna, introverta ungdomarna med stort litterärt intresse. De gör inte så stort väsen av sig och de tar inte plats vilket gör att man ofta missar dem vid planeringen av sommaraktiviteter och satsar på sporten, pulsen, stojet och springet. Därför är det extra härligt att få en chans att ge de här ungdomarna en plats.

Och om vi haft skoj! Vi har badat, lekt improvisationslekar, berättat sagor tillsammans och skrivit, skrivit och åter skrivit. De producerade mängder av text och läste till och med upp för föräldrarna när de kom, trots att det var väldigt motigt. Vi jobbade med dramaturgin på flera olika sätt så att den satt när vi väl började skriva.

Något riktigt intressant är att jag fått leva ett drömliv-. ja, alltså, ni vet den där mardrömmen man har av att man kommit till jobbet i pyjamas – den drömmen har jag levt eftersom lägret låg på min arbetsplats och vi gick upp ungefär när alla kom till jobbet. Därför har jag smitit förbi många av mina kollegor i pyjamas med håret på ända med handduken under armen. Det var många lärare som gick förbi oss när vi smaskade på vår frukost i rastcafét som såg lystert efter det goda vi dukat fram.

Mitt under lägret fick jag även chansen att prata med svensklärarna och jag har nu inplanerat skrivpedagogiska pass under hela hösten med fem olika klasser på skolan. Drömmen är att på heltid arbeta med skrivpedagogiken tillsammans med ungdomar, både de skrivlystna och de där svårflirtade, båda ger en rolig utmaning. Hoppas vi ses i ett klassrum någonstans i landet någon vacker dag.

Posted in personligt, skrivpedagogik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.