Youtube

Jag var inne hos min gode vän Jenny och läste hennes senaste blogginlägg där hon avhandlar sociala medier, och då framförallt just youtube. Jag har funderat mycket över just sociala medier på sistone, hon har sagt upp medlemskapet i flera och jag kan förstå det. Jag själv känner att jag fortfarande har allt för mycket fördelar för att vilja klippa banden, men de är allt för tidsödande också. Bloggen i sig sitter jag och funderar över hur jag ska använda på bästa sätt. Det är å ena sidan en väldigt bra sida där jag kan promota mina böcker och mig själv som skrivpedagog men då kräver jag själv att inläggen ska vara genomarbetade, välgrundade och gärna ha mycket bra att ge vilket tar så mycket tid att det lätt blir ett heltidsjobb, om jag ska lägga upp inlägg regelbundet. Å andra sidan är det ett ställe jag gärna får utlopp för mig själv och det personliga, men då glider jag längre och lägre bort ifrån profileringen som jag ändå har i bakhuvudet och jag börjar fundera över vem jag faktiskt skriver för.

Youtube är en kanal jag funderat mer och mer över på vilket sätt jag skulle kunna använda mig av. Vad är det för rörligt jag vill visa upp. Jag har sett andra som gått över till det istället för den skrivna bloggen och det är absolut något som även jag skulle kunnat göra. Det finns flera författare som faktiskt använder sig av just youtube som sitt sätt att nå ut, till exempel: Ellen Brock, Jenny Moreci och E.C. Hibbs,  Själv sitter jag gärna och kollar på väl valda kanaler, som allt för ofta inte har något med skrivande att göra, och här tänkte jag göra som min väninna och stapla upp de fem youtubekanaler som jag mest regelbundet kikar på. Jag rangordnar dem dock inte för jag tycker alla är bra och det beror helt på vilket humör jag är på eller vad jag är ute efter när jag öppnar Youtube från början.

Jag börjar med att presentera samma som Jenny hade på första plats:

How to cake it, som jag redan skrivit om i den här bloggen så jag tänker inte yttra mer om det här.

Andra att presentera är en mer humoristisk och samtidigt politisk kanal:

Last week tonight med den brittiska komikern och satirikern John Oliver. Han pratar framförallt om amerikanska nyheter och företeelser men letar sig även till Europa och framförallt det Brittiska öarna för en del nyheter. Jag gillar den kanalen eftersom han låter en få skratta åt det där som egentligen knyter sig lite i magen, man får veta en del man faktiskt inte hade koll och det med glimten i ögat. Det är en av de som känns riktigt seriös och med tanke på att han är engelsman ser han saker som en amerikan inte ser och kan på det sättet lättare ironisera över det. Jag hittade kanalen när det länkades till den för drygt ett år sedan, vid börja av den stora flyktingkatastrofen och Europas vansinne. Jag har efter det sett många fantastiska avsnitt om bland annat den amerikanska sexinformationen i skolorna, om equality för transexuella, om religion och om whitewashing. Det kommer nya varje vecka.

Och sedan en som i stort sett bara är humor:

The Hillywood show är komikersyskonparet Hilly och Hannah Hindi som gör helt underbara musikkomedier av olika filmer och teveserier. Jag hade sett deras parodi för Doctor who för några år sedan, men det var först när jag såg den de gjort för Supernatural som jag verkligen fastnade och började kolla igenom deras arkiv.  Titta, jag lovar att det kommer finnas flera som får er att skratta.

Nästa kanal att presentera är nerdig och feministisk:

Feminist frequency är en kanal av Anita Sarkeesian som framförallt behandlar tevespel och olika troops. Jag spelar inte supermycket dataspel men jag tycker ämnet är intressant och det kan ofta användas på den mesta nerdkulturen. Hon diskuterar många av de stereotyper som finns i popkultur. Den man i första hand tänker på är ju Damsel men hon tar upp flera andra scenarier som man ska hålla ögonen på där kvinnor på olika sätt används för att motivera den manliga hjälten. Det är ett bra underlag när man skriver böcker så att man inte missar fallgropar som man så lätt trampar i annars, eftersom det är ett så invant mönster hos oss alla.

Jag avslutar som jag börjar, med en sann konstnär:

Robin Moses är en fantastisk konstnär när det gäller miniformat. Hon gör hela tavlor på folks naglar och det är trollbindande att sitta och titta på de saker man själv drömmer att man kunde skapa på sina naglar men aldrig kommer lyckas med. Hon brukar prata om en massa saker medan hon målar och är underhållande att titta på och inte bara riktigt jäkla duktig.

Vilka kanaler brukar du följa på Youtube?
Har du en lista på fem kanaler du gillar.
Hur använder du själv Youtube?

Posted in Uncategorized.

One Comment

  1. Det var en liten mening där i inledningen av det här inlägget som fick mig att tänka och fundera så mycket att jag kände att jag ville kommentera det. Det blev så långt dock, så det fick bli ett nytt inlägg på min egen blogg. Kommer upp på onsdag. 😀

    Om du tycker du får dåligt med kommentarer kan det kanske bero på att din spambot-koll lämnar en del att önska. Jag har mer än en gång funderat över vilka siffra i ekvationen den egentligen är ute efter eftersom det inte är en logiskt uppställs ekvation. Idag ser min ut så här:
    *ruta* 8 – = två. Say what?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.