Summering av 2015

Jag har överlevt ytterligare ett år och så här har jag utnyttjat den tiden.

Jag inledde året med att bli fyrtio år gammal vilket jag firade med en rejält nördig fest tillsammans med min man. Min ålder betraktas på olika sätt av olika personer. Vissa vägrar gå med pååttiofem framsida det och säger att det inte kan stämma, jag är högst trettio. Med tanke på att jag inte känner mig en dag äldre än 25 (året jag träffade maken, vet inte om det spelar in på något sätt), tills jag ser mig i spegeln, tycker att det är ett okej antagande. Andra anser att när man är så gammal som jag är, då känner man inte till saker som Sagan om ringen (ja, jag informerade personen om att böckerna kom ut i början av nittonhundratalet) och nördig kan man då rakt inte vara. Det är då man svarar med att man är för gammal för att förstå datorer eftersom man är van vid att hacka ut informationen ur stentavlor.

Alvhilda fick ett nytt kontrakt och ett nytt förlag. Jag gick från Idus till Andra världar som skrev kontrakt på hela trilogin istället för en bok i taget. Första boken kom ut i nytryck med ordentlig redaktörsläsning och nytt omslag. Andra boken kom ut strax där efter med ett matchande omslag. Det innebar att jag fick hem sjuhundra böcker på ett bräde, som jag och min vän Jenny byggde ett fort av för att lätta på stämningen en aning.

Jag gjorde min första rotfyllning. Det kanske inte är någon stor grej hos den normala människan men för en med tandvårdsrädsla där panikattacker ligger om hörnet vid varje besök, då kan jag säga att en rotfyllning ligger i samma grad som att bestiga ett berg eller hoppa fallskärm för en annan. Jag överlevde och kom ut starkare på andra sidan.

Jag höll min första skrivpedagogiska kurs genom ABF under utbildningen. Jag fick positiv respons från mina deltagare och kände mig nöjd. Tanken var att jag skulle fortsätta kursen men det blev liggande eftersom så mycket annat poppade upp i mitt liv. Mycket irriterande eftersom intresset var ganska stort, jag hoppas det inte svalnat för mycket inför 2016 då jag hoppas på att kunna dra igång en ny kurs.

Jag blev färdig skrivpedagog och ett steg närmre drömmen om att kunna jobba inom det litterära skapandet.

Jag fixade en ny plattform med blogg, här, och tappade, vad jag upplever, alla de få läsare jag hade. Så det här inlägget kommer väl eka i cyberrymdens tomma vrår.

Det hann bli endast tre bokrelaterade evenemang året som var. Andra världar, SweCon och Göteborgs bokmässa. Jag körde vilse till Andra världar och hade en liten release där. Fantastiskt roligt att träffa alla gamla godingar. Swecon var som det alltid brukar vara, asroligt! Humorn ligger överst hela tiden, det var många spännande samtal om fantastikens framtid i det litterära rummet och jag träffade flera som jag bara sett på Facebook tidigare.
Något jag gjorde för första gången i wpid-dsc_0485.jpgår var att sitta i en panel. Det får inte vara för sista gången, det var riktigt roligt.
Bokmässan i Göteborg var som alltid, fullständigt fullknökad. Det var som vanligt fantastiskt roligt fast jag valde att hålla mässan kort i år. Bara två dagar, fredag och lördag, sedan hem till familjen. Därför var jag inte helt slutkörd när jag kom hem.
Något som var för första gången men förhoppningsvis inte sista, jag hade kö till min signering på bokmässan. Det är det inte alla som har, tyvärr tog den slut ganska snabbt eftersom den bara var fyra personer kort, men ändå, kö!

wpid-img_20150815_184415.jpgJag överlevde Zombie-escape. Det var en upplevelse jag kan rekommendera alla och en var. Att åka ut till Stråssa gruva, få lite gummivapen och ta sig igenom en byggnad helt omgjord för ändamålet, där zombies hoppar fram ur vrårna, liksäckarna kamouflerar dem och där adrenalinet tunnar ut blodet till nära på vattenkonsistens.

komedi och tragediUnder hösten gick jag en teaterkurs för pedagoger som var väldigt givande. Förutom att jag träffade helt underbara människor, likasinnade och roliga, så fick jag utlopp för min teaterlängtan. Det har varit härligt att improvisera, bjuda på mig själv och skratta av mig.

Jag har påbörjat ett nytt jobb på ett boende för ensamkommande flyktingbarn vilket är otroligt berikande och roligt. Det känns som om jag hamnat helt rätt. Inte minst eftersom det finns flera med behov av att skriva av sig som jag kan hjälpa till att stötta med.

Jag avslutade hela 2015 med att komma med i ytterligare en novellantologi också, om spöken.

Vad är planen för nästa år då kan man kanske undra? Eller så skiter man högaktningsfullt i det, men har man läst så här långt kan man ju lika gärna fortsätta.

Spikat är att:
Tredje boken av Alvhildatrilogin kommer att släppas under våren.

Ambitionen är att:
Jag ska redigera färdigt råmanuset jag skrev under utbildning till skrivpedagog och skicka in den till olika väl valda förlag.
Jag ska komma igång med skrivpedagogeriet.
Jag ska skriva råmanus till de där romanerna som ligger och skräpar inne i de mörka vrårna av min hjärna, de förökar sig hela tiden och platsen är begränsad.

Förbättringsområden jag ska jobba mycket på är:
Att boka in ordentligt med signeringar.
Promota mina böcker och mig själv.
Ta hand om mig själv lite bättre.

Posted in Uncategorized.

3 Comments

  1. Bara för att jag kan ”vara sådan”: Bilbo gavs ut 1937, Sagan om ringen-trilogin mellan 1954-1955. Känns mer som mitten av 1900-talet än början av….
    Gott nytt år på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.