Stockholm och spökvandringen

wpid-img_20150822_224009.jpgDe senaste veckorna har vi kört all in på alla helger. Efter zombiehelgen körde vi nu en spökhelg. Dock inte lika adrenalinframkallande, om man inte räknar med Grönalundbesöket precis innan. Stockholm ghostwalk ligger i Gamla stan i Stockholm och de ger guidade turer med lite extra krydda. Guiden berättar inte bara vad som hänt på olika delar i stadsdelen, de berättar det med inlevelse och skådespeleri. Många jumpscares och lite allmänt larv med deltagarna. Den mest räddhågade blev utpekad hela tiden till att göra de läskigaste sakerna. Jag och min man hamnade nästan hela tiden på olika sidor och sprang över till varandra vilket blev en grej för guiden att reta oss lite extra för. Hon frågade ibland vart jag hade honom och kollade så jag var trygg vid hans sida. Hon försökte skrämma mig en gång men jag var beredd så jag stirrade henne bara i ögonen och förklarade sedan att jag hållit i min mans hand, och att jag därför inte blivit rädd. Vi fick med inlevelse veta hur man dog i pesten, alla tre sorterna med blodig rekvisita, och var de grävde ner alla kropparna. Jag kan ge er en ledtråd, vi åkte karusell ovanpå dem tidigare samma dag. Hon berättade om hur gosig och tillgiven läkaren var, hur man ansökte om bödelsjobbet, var i en längre kö av dödsdömda man bör stå och varför, vi fick se var bödeln bodde, var helvetet låg och var det spökade. Vi fick även gå in i en gammal källare som använts som lokaler för förruttnelse av gamla lik och benrum. Blir du nyfiken ska du gå in och boka en tur med Stockholm ghost walk. Vi åt även middag efteråt som ingick i vårat paket. Nog för att vi var lite för trötta för att snacka för mycket under middagen, men gott var det.

wpid-20150824_211236.jpg

Utöver Ghostwalken hann vi även med Gröna lund, husbåtsvisit på en riktigt fin skuta och släktmiddag, innan vi åter åkte tillbaka till Örebro. För ovanlighetens skull åkte vi tåg båda hållen och gjorde hela resan till en mysig familjestund med kortspel, gott att fika och glada skratt.

 

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.