Något att tänka på för att skapa oss ett gott nytt år.

Nu har nyårsafton passerat och vi har skålat in det nya året. Många har gått igenom och utvärderat året som passerat, även jag, och gjort olika löften och mål för året.

En väninna på Facebook skrtänkvärtev att hon skulle stå upp mot det växande normaliserandet av främlingsfientligheten och uppmanade andra att följa hennes exempel. Jag var inte sen att hålla med för just det oroar mig väldigt mycket. Åsikter som förr fördömdes öppet sägs nu inte bara hos nazister och rasistiska skinnskallar utan hos vanliga Svensson på fester, vid köksbordet eller i fikarummet på arbetsplatsen, som om det inte vore något konstigt alls. Motsättningarna VI och DOM har blivit som två öar och islam målas upp som den stora faran. Utvecklingen har skett rekordfort och när någon pekar på likheterna mellan utvecklingen idag mot utvecklingen inför andra världskrigets massmord, på framförallt judar, får de kastat i ansiktet att de gör sjuka jämförelser. Jag skulle vilja att vi inleder detta året med att läsa igenom texten i bilden till vänster, som bland annat People who support health care law sprider.  Läs igenom och fundera över hur många människor du tror, efter att krigets fasor uppdagats, som sa – det där märkte jag aldrig – samtidigt som de själva var med och livnärde hatet, utan att själva förstå det.

Sedan är det dags för årets löften och mål som inte borde handla om vikt, antal dagar på gym, snyggaste dyraste bilen eller utseende, utan vikten av det antal människoliv vi kan rädda, sluta sprida rädsla och att inse att likheterna mellan oss och dom är större än olikheterna.

Lova att sprida kärlek istället för hat, solidaritet istället för rädsla.

Gott nytt år!

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.