Lathet är relativt

När brödet är slut och man inte orkar ta sig till affären. #deg #baking #lat

A photo posted by Perny (@theperny) on

Idag kallade jag mig för lat på instagram när jag gjorde någon som många kanske anser som väldigt hurtigt.  Det kanske sticker i ögonen på folk för att de tror att jag vill visa mig duktig, eftersom att gå till affären är så himla mycket enklare.

Men, ork och lathet är verkligen relativt. Att få på mig ytterkläderna, sätta mig i bilen och köra iväg till affären kräver så himla mycket mer av min psykiska kraft jämfört med att ta fram ingredienser och baka bröd vissa dagar. Om någon ringer mig till ett jobb eller om jag ska universitetet för studier så är det en helt annan drivkraft som utan problem får iväg mig men att åka till ett hus med massa stressade människor som jag inte känner och som jag inte har någon relation till. Som jag ska samsas med. Det bär verkligen emot och kräver så mycket kraft att jag kan hitta hur många sätt och ursäkter som helst för att slippa.

Det bästa med den här ursäkten är dock att hembakat faktiskt ofta är mycket godare än köpt. Så det här blev nog en winwin!

 

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.