Intervju hos Andra världrar

Igår la Andra världar upp en intervju med mig inför mitt boksläpp nu i mitten av juni. Det är andra delen av Alvhilda som skall släppas i samband med Andra världars bokmässa som samkör med berättarfestivalen i Ljungby i år. Jag kommer även att ha något litet när jag kommer hem. Jag har fått en del frågor angående mitt skrivande och min inspiration och i samma veva tog jag lite nya bilder. Jag har redan visat upp en här i förra inlägget.

Det jag framförallt försökte reda ut var vad som inspirerat mig inför Alvhildatrilogin vilket är ganska svårt att göra utan att spoila, men så här lyckades jag formulera mina tankar:

Självklart är det svenska sägner men även den kristna religionen och vissa avarter av den som har skapat intressanta funderingar. Jag har framför allt filosoferat över kopplingarna mellan den tidiga kristna synen på den fritt tänkande kvinnan som ond i form av Lilith och hennes kopplingar till de svenska sägnerna. Jag har haft olika filosofiska tankar kring gud, tro, moder jord och den mänskliga arrogansen som inspirationskälla.

bibliotekstjänst

tedrickare 1

till rubrik

tedrickare 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.