E-noveller

 En sista önskan

”Hon kom upp för trapporna likt en förrymd ängel. Klänningen svepte runt benen. Hon var nervös. Det syntes på de tveksamma rörelserna och den nedslagna blicken. Hon var Karin.
Karin hade aldrig riktigt blivit accepterad i gruppen eftersom hon kommit in senare och dessutom till råga på allt tagit den eftertraktade huvudrollen.”

E-novell i genren skräck om besvikelser, uppbyggd förväntan och romantiserande av verkligheten.

Köp novellen här.

 

Somna om

Ljusskygg som en vampyr kastar sig Johan in under täcket. Gardinen gungar fortfarande från kraften av slaget från rullgardinens fart.

’Morsan, lägg av. Det är ju lördag’ Ropar han in i kudden. Dörren slår igen. Hon hade lämnat honom utan att säga något. Johan tolkar det som irritation. Hon är missnöjd med hans sena kvällar och att han sover halva dagarna, det vet han redan. Snabbt tar han sig upp och går fram till fönstret för att dra ner rullgardinen igen. På väg tillbaka till sängen stannar han till.

Det är tyst.

Huset känns öde.

E-novell i genren skräck där en ung kille får uppleva den värsta formen av bakfylla.

Köp novellen här.

 

 

Utan dig kan jag inte leva

Mörkret har lagt sig.

I ett opersonligt rum på en sluten psykiatrisk avdelning sitter två unga kvinnor mitt emot varandra vid ett bord. Lina är mörk under ögonen. Hon har en vit nattskjorta på sig och hennes hår hänger stripigt ner över ryggen. Animas röda lockiga hår sitter i en tjock knut i nacken. Båda flickornas blickar är sorgsna. Lina håller flera vita sömntabletter i handen.

E-novell i genre dark fantasy i frågan tänk om psykoser och synvillor vore sanna, om ensamhet.

Köp novellen här.

 

Nyckeln

”Lilian satt stilla på en murken gammal trädstam som blivit fällt av naturens krafter under någon storm för länge sedan. Det stora rotsystemet som stack upp hade blivit ett med den kringliggande terrängen. Där barken en gång visat upp sin skrovliga yta var det idag en mjuk grön mossa. Hon satt hopkurad med axlarna spända i höjd med öronen. Ryggen var kutad. De enda ljud hon gjorde ifrån sig var de häftiga snyftningarna som också var orsaken till hennes kraftiga skakningar. De våta ögonens blick var fäst vid det hon hade i händerna: en nyckel. Den polerades av hennes frenetiskt kramande fingrar och de salta tårarna.”

E-novell i genre skräck om den skräckinjagande vetskapen om att man fött antikrist i det moderna samhället av idag.

Köp novellen här.