Bergslagsleden

image

Idag tvingade jag ut mina barn i skogen. Sex kilometer i kuperad terräng och utan en enda sur min. Jag hade pratat om grottorna så det var de vi tog sikte på. När vi kommit knappt hundra meter såg vi två skyltar på marken var av den ena pekade mot blockgrotta. Eftersom det var för tidigt och åt fel håll enligt kartan tvingade jag på familjen i spåret. När vi väl kom fram till grottan var besvikelsen ganska stor, större än grottan kan man säga. Men vägen dit hade varit mysig sa barnen och det blev ännu roligare när vi lagade ravioli på trangiaköket. Sonen ställde sig på klippavsatsen och citerade lejonkungen, star Wars och sagan om ringen. ”Simba, allt som solen lyser på kommer bli ditt en dag – men det i skugga då? -hör på nu för fan!”
med vandringsstaven över huvudet vrålade han som The sandpeople på klippan i ”a new hope” för att sedan ränna staven i backen och vråla ”You shall not pass”. På vägen tillbaka uttryckte jag att jag kände mig som en hobbit, There and back again.

image

Det var en helt fantastisk skog att vandra i, ibland förtrollande och andra tillfällen spöklik och läskig. Om ni är i trakterna kan jag rekommendera en promenad i spåren.

image

När vi vandrat färdigt åkte vi till rusakulan, den bästa utsiktsplatsen i Närke. Man kan se hela vägen till Örebro Och Kumla.

Egentligen skulle vi sovit i tält också men vi var för trötta så vi åkte hem istället.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.