Återskapar själen

Jag är en skapande själ. Jag har alltid skapat på ett eller annat sätt. Jag är ingen kontorsnisse, jag är en av de där som gärna ska ha stora ytor, många material och tid. Jag har dåligt av allt det där. Just nu står jag vid ett vägskäl. Jag har stått vid många vägskäl i mitt liv och ofta valt det där sunda förnuftets väg, den där Svenssonvägen. Problemet är att jag inte är en Svensson och då funkar den vägen ganska dåligt för mig. Ofta har den lett in på kontor eller liknande som långsamt dödat den där konstnärssjälen. Jag har inte fått utlopp för mitt skapande. Från att yvigt stå vid staffli eller på teaterscener har det gått till att jag suttit vid en dator hela dagarna och när jag kommit hem har det varken funnits tid eller utrymme för några stora projekt. Datorn har däremot varit nära till hands och där har jag kunnat skapa utan att behöva bre ut mig eller ha ett städprojekt efteråt som fått mig att ge vika. Författarskapet är en del av mitt skapande.

Nu har jag bestämt mig för att ta mig ut ur kontoret och ge mig på en utmaning som ligger närmre mig. Jag vill tillbaka till skolan, fritidsaktiviteter med barn och ungdomar. Gärna med färg och form, drama, pyssel och skrivande. Inför ansökning till pedagogikkurser hoppade jag på en kurs på kvartsfart på universitetet. Teater för lärare  och fritidspedagoger. Eftersom jag gjorde en sen anmälan och inte fick mitt antagningsbesked förrän efter första träffen var jag på min första i går. Det är en liten blandad grupp men människor i olika åldrar och erfarenhet. Det känns härligt i gruppen och den är framförallt kreativ.

Hela kvällen gick åt till att göra ansiktsmasker av liggunderlag. Det var lite segt att komma på vad jag skulle göra, jag hade en svag idé men var rädd att det skulle gå åt helskotta så jag drog mig lite. Bilden blev klarare och klarare i huvudet och jag skissade lite försiktigt upp vad jag ville. Jag mätte lite och sedan gick jag lös med sax, kniv, limpistol och färg. När jag väl gått in för det var det jätteroligt och resultatet var tillräckligt likt min första tanke. Inspirerad av Steampunk och Doctor who gjorde jag en arg snubbe med stor hatt.

Idag var jag på första kurstillfället och byggde teatermask. Det var otroligt roligt.

A photo posted by Perny (@theperny) on

Det var lite svårt att få till brättet rätt så den blev nästan lite cowboyig, men annars är jag riktigt nöjd. Framförallt känner jag en inre lycka över att få leka med färg och form igen, att ha fått skapa något och fått göra något jag mår så bra av. Vi får se om staffliet kommer fram igen.

Dessutom blev det lite liggunderlag över, kanske jag tvingar ungarna att göra var sin mask i kväll.

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.