Andra världar och release

Nu är en hektisk tid till ända, i alla fall nästan. Andra boken av Alvhilda har releasats, äntligen. Jag har sett fram emot denna dag med båda bävan och upprymdhet. Jag är så klart jätteglad över att han äntligen skall få komma till tals, men samtidigt är jag orolig över hur han skall tas emot. Han är inte så mild av sig och kan kanske få igång pulsen hos läsaren. Det kan ju vara olika uppskattat hos läsarna.

Jag började med att i fredags sitta långt in på natten och ordna med bokmärken till releasen. Ett grönsvart med texten:

Tyst
Utan ett ljud
smyger jag i ögonvrån
I utkanten av ditt medvetande
lägger jag mitt frö
Med rötter i det förgångna
slingrar jag mig
runt din vilja
I väntan på våren
När världen är mogen
När saknaden blivit förödande

 då

 Med dödens kraft slår jag ut

Och ett rödsvart med texten:

Ögonen lyste,
de var så gröna,
tittade på mig,
såg rakt in i mig,
smärtade mig,
krävde mig,
kvävde mig.
Bröstkorgen blev
som en vulkan,
öppen och brännande.
Magman kokade
i mitt bröst,
redo att kasta sig ut
och dränka världen i eld.

som man fick när man köpte respektive bok.

releasebilfärdsfikaPå lördagen åkte jag hemifrån halv åtta för att ta mig ner till Ljungby. Vad jag inte hade koll på var att det var Vätternrundan just vid samma tidpunkt. Jag tog mig igenom ett eldprov i bilkörning genom att ta mig fram mellan alla cyklar och från att vara i god tid körde jag på marginaler. Efter att ha kört in några minuter på min körtid unnade jag mig ett litet mellanmål med fin utsikt, för att fortsätta ner. Jag hade en marginal på tio minuter när GPS:en började visa helt fel väg. När jag nått min destination, mitt ute i skogen, vid en gran, insåg jag att jag gått på en nit och började jaga folk efter en ordentlig vägbeskrivning. Olika historier om trollen som bor i GPS:en och lurar urelease med förlag 2015t en i skogen dök upp när jag väl kommit fram, framförallt myntade Oskar Källner några rysare från min lilla fadäs. Något väntat från fantasy- och skräckförfattare.

Väl framme blev jag hälsad med gröna mattan (något jag inte ens la märke till i min förvirring, förlåt för det mina kära förläggare) och blommor och fick gosa med min nya fina bok. Det blev inte så mycket releasande i releasanda eftersom det var en mässa utan speciellt stort utrymme för spontana uppläsningar eller andra bus. Men, jag fick möjlighet att prata med alla härliga fantasymänniskor som brukar vara med på Andra världars bokmässa, jag han snoka runt bland andras utgivning, köpa hem lite böcker (långt ifrån så många som jag velat, ekonomin tillåter inte någon längre inköpslista) och det hanns med ånga skratt.

Även om jag inte hann ha så mångrelease 2015 aengeln på scena uppläsningar eller berättande ur boken så var det  andra som hade haft förutseende nog att boka in sig på den öppna scenen och körde lite berättande. Jag hann med att se det sista av Aengelns historia om den busiga ängeln men missade tyvärr resten eftersom scenen låg lite långt bort och jag inte riktigt såg vad som hände. Som tur är kan jag i alla fall i efterhand kika på Eva Holmquist (länk senare i inlägget).releaseblommor 2015

På grund av min förvirring och min höga stressnivå har jag varit dålig på att både fotografera och aktivt veta exakt vad som hände överallt. Men som tur är finns det fler som skrivit om denna fantastiska händelse.

release 2015 eftersammanbrott

Den där känslan när man överlevt ännu en mässa och städningen nästan är klar.

.

.

.

.

Bloggare som skrivit om mässan:
Caroline Hurtig
Nathalie Sjögren
Eva Holmquist
Eva Ullerud
Gabriella Poopuu

.

.

Väl hemma var det dags för den lilla egna releasen i Örebro. Jag hade releasen i samma lokaler som förra året men eftersom det var knappt tjugo personer valde jag att ha fåtöljrummet för att alla skulle sitta mysigt under presentationen av boken.

release 2015 alla releasekakor 2015Eftersom det var en eftermiddagsrelease bjöd jag på vitt vin med röda bär i, svartvinbärsdryck och kakor. Kakorna ville jag så klart ha i rätt tema vilket var blod och lidande. Därför blev det blodsgrottor (syltgrottor) och blodstänkta arraksrullar.

Jag berättade om hur olika personer sett på Stephen, att han både varit kräreleasevisabokvande och en toffel. Att andra boken är mycket råare än den första boken. Sedan läste jag inledningen på första kapitlet som börjar ganska brutalt. Det var roligt att se vissa personers reaktioner eftersom inledningen inte är något man förväntar sig efter att ha läst ettan. Jag bjöd sedan på en bortklippt scen som berättar om Allies förhållande med skogen, något som hintas om i första boken men som   aldrig riktigt berättats om. Det berättas det inte om i den färdiga boken heller, eftersom scenen är bortklippt. Sedan avslutade vi med att jag och maken läste mot varandra ur första och andra boken. Jag lästa andra kapitlet ur Alvhilda – Uppvaknandet och han läste kapitel 11 ur Alvhilda – Lidandet. Vi skiftade vid vartannat stycke ungefär. Det var många intressanta frågor och vi fick igång ett trevligt samtal kring båda böckerna.

release 2015 eftersnack

release signering 2015

.

.

.

.

.

.

Sedan blev det signering och allmänt mingel. Vissa hängde kvar riktigt länge och vissa droppade in lite senare. Jag hade väldigt trevligt och hoppas så klart att alla andra också hade det.

Idag var det tänkt att jag skulle vika dagen åt avkoppling, återhämtning och kreativitet. Jag fick göra det till ljudet av slagborr från källaren eftersom snickaren äntligen fått tid över till vårt badrum.

Its all happening now.

Posted in Uncategorized.

2 Comments

  1. Grattis till releasen men när GPS:en får spunk och det är ont om tid skulle jag nog blivit panikslagen. Skönt att det ordnade upp sig till slut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.