Alvhildatrilogin

Alvhildatrilogin är inspirerad av de svenska sägnerna och har paralleller med de mörkare delarna av moderna religioner. Som förebilder har jag haft religioners syn på kvinnan genom historien. Alvhilda är en berättelse om ondska, godhet, gudomlighet och mänsklighet.

alvhilda framsidaAlvhilda – Uppvaknandet

Allie är en rak o ch känslohämmad tjugofemårig amerikanska. Hon har alltid sett sitt intellekt som oklanderligt. För henne är det enbart korkat att tro på något som saknar vetenskapliga belägg, vilket hon inte är sen att förklara för sin omgivning. Men när hon reser till Sverige möter hon ett förflutet som ställer hennes världsbild på ända. Den ende som sitter på svaren är en mystisk man som hemsöker hennes drömmar. Eller håller hon på att tappa förståndet? Vad ska hon tro på – och vem är Alvhilda?

Alvhilda – Uppvaknandet är första delen i en urban fantasy-trilogi som bygger på svenska sägner och folktroväsen. Här gläntas på dörren till ett mysterium som bygger på århundraden

Förlag: Andra världar

Utgiven 15/4 2015

Köp boken här eller kontakta mig via mail för signerat exemplar.

 

Alvhilda – LiLidandet framdandet

Stephen är en framgångsrik och etablerad tjugofemårig amerikan. Han lever sedan länge i ett tryggt förhållande med sin barndomskärlek. Hans liv är välfungerande och lyckligt – skulle man kunna tro. Men under ytan gömmer sig en fasansfull hemlighet som bara hans närmaste vän Henri känner till. När de reser till Sverige håller han på att förlora sin livslånga kamp mot sitt dolda jag när Henris stöd försvinner. Den ende som sitter på lösningen är en mystisk man som förföljer honom. Eller är det verkligen den enda lösningen? Hur ska han ta sig ur situationen levande – och vem är Alvhilda?

Alvhilda – Lidandet är andra delen i en urban fantasy-trilogi som bygger på svenska sägner och folktroväsen. Här slås dörrar till ett mysterium upp, ett mysterium som bygger på århundraden av missförstånd och svek. Vägen tillbaka till sanningen visar sig vara lång och den kantas av både brutalt våld och smärtsam åtrå.

Förlag: Andra världar

Köp boken här eller maila mig för ett signerat exemplar.

 

sokandet

Alvhilda – Sökandet

”Jag är universums skapare, skapare av världar, skapare av allting.”

Som om det inte vore nog för ett fulländat väsen som Ragnvald att bli förrådd av sin första och mest privilegierade skapelse, blir han dessutom dömd till ett öde värre än döden! Fångad i den vämjeliga skepnaden av en patetisk och oduglig människa tvingas han komma underfund med vem han är – men kan han någonsin bli hel igen?

Alvhilda – Sökandet är sista delen i en urban fantasy-trilogi. Berättelsen väver sin tråd genom vår historia och nystar med hjälp av folksagor och myter i den mänskliga bilden av tro, hopp och kärlek. Dessutom får Stephens mörka dubbelnatur sin förklaring och du får slutligen svaret på frågan: vem är Alvhilda?

Förlag: Andra världar

Köp boken här  eller maila mig för ett signerat exemplar när den utgivs i oktober.